Uppfödning av maine coon & spynx

Om

oss

Presentation av oss

Nedjem's Katteri

uppfödning av Maine Coon & Sphynx

Jag startade min uppfödning 2006 när jag skaffade min första raskatt, en maine coon, Erocats Lotus. Att valet föll på en maine coon var ren slump då, men nu skulle jag inte vilja vara utan dem. 

En maine coon är en självständig katt, de är gärna med och övervakar, men vill ha sin egna plats. De är sällskapliga utan att vara alltför nära, intelligenta och lättlärda - de är helt enkelt en rolig ras att dela sitt liv med.


2022 skaffade jag även en sphynx avelshona med förhoppningen om att avla på henne och introducera sphynx i katteriet. Vi har haft sphynx i hemmet sedan 2014 och kan säga att ingen ras ger en så många gråa hår eller så många skratt på samma gång. De är små katt-apor, de vill vara med jämt, väldigt sällskapliga och är både smarta och nyfikna. 

Sphynx och maine coon fungerar väldigt bra ihop, de kompletterar varandra.


Mitt första stamnamn "Plymarnas" syftade på maine coonens stora, yviga svans som ofta står rätt upp som en fjäderplym. Med introduktionen av sphynx i uppfödningen ville jag byta till ett namn som är mer inkluderande. Efter drygt ett års funderande så gjorde jag slag i saken och ansökte om ett nytt namn och fick "Nedjem's".


Jag är medlem i Kustkatten, en kattklubb under WCF,

som är ett förbund precis som Sverak.

Våra katter är försäkrade i Folksam. 


Vi finns i Växjö.

Med vänliga hälsningar,

Marléne